Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Sanitka 2 (1.-13.díl)

Tak jsem tedy shlédl celou tu druhou Sanitku a k tomu si poznamenal pár poznatků, o které bych se rád podělil. A jak už jsem psal v prvních 6. dílech - Nejsem záchranář, lékař RLP a ani všeználek. 

mimochodem zde jsem psal o prvních 6. dílech, ale rozhodl jsem se to tak nějk spojit v jedno. A tak těch prvních šest zkopíruji ze své první zmínky o druhé Sanitce. 

1.DÍL

1) Řidič si nese basu piveček do sanity se kterou se na majáky rozjíždí někam „bůhvíkam“…Zajímavé!

2) U dopravní nehody / hromadného neštěstí/ se vedoucí lékař Jandera ml. snaží resuscitovat živého?! Zmatkuje sice celou dobu, ale jelikož žádný učený z nebe nespadl, tak v tom holt zakopává. To by se stalo každému, ale proč resuscituje živého?!....Co tam k*rva dělá fotograf?? Což teda  o to větší "K*RVA" co dělá policie?!

Řidič ZZS podal apaurin i.v. .. škoda toho záchranáře, který 3 roky pečlivě studoval na toto…háááum..z toho mám děsný pocit. Ááá...vidím LZS (leteckou záchrannou službu) – trochu pozdě ne? Jééé a lékař z LZS je v džínách?! Mazeltov!

Jinak celkem ujde ten první díl. No, pouštím si druhý...

2.DÍL

1) Blbec v okně no, víc asi nic.

2) Výjezd k AIM – řídí pac řídící a dokonce poznal kouzlo Prahy – zabloudil. ZZS přijíždí po půl hodině. Pacient by tak či tak nejspíš umřel (prý). 

3) Výjezd k našim drahým spoluobčanům – tepenné krvácení z karotídy. Bravůrní TANR. Co tam zase fotograf?! Jsem rozčílený už!…Kde je ta volaná policie?! Kord když se jedná o napadení! 

4) Dr. Bláha – zajímavé úvahy. No uvidíme co z něho ještě vypadne.

V podstatě stejné pocity jako u prvního dílu. 

3.DÍL

1) Napadení bezdomovců ..hmm..hm… fotograf?! Tak znova, kde je PČR?! Všichni makají on fotí? Jdu na "dechovku" nebo to nerozdýchám! - pauza

Po "dechovce"

2) Emergency – hmm…sestra na facku, doktor, který si měl pacienta převzít je blbec. Toho herce nemám rád, takže prostě prostý idiot. Následuje KPR – akční! Pacient zemřel. Bude se žalovat...

3) Doktor z ambulance po dovezení anafylaxe trochu řádí, poslali posádku RZS nikoliv RLP. Odskákala si to operátorka 1000,- srážkou z platu -  pobavilo.

4) Nevidomá žena – celá ta akce je zajímavá. Lékaři a operátorky začnou hledat u "Srstky" rady, nakonec nevidomou najdou s intoxikací diazepamu. Na převoz si sebou berou i jejího psa ???! To jako fakt?! Přežije, to je jasný, byly Vánoce přeci.

Tak trochu mimorealitu ne? Nebo se opravdu ZZS domlouvá s lidmi, kteří mají pod palcem trénované psy pro osoby, které je potřebují - např. u nevidomých??!  

Má klasická a častá otázka: Kde je PČR?! 

PČR V TOMTO SERIÁLU ASI MOC ROLÍ NEHRAJE, JAK MI UŽ DOŠLO. Konec !

4. DÍL

1) Byla tam scénka v parlamentu ČR - ochranka je nechtěla pustit - prohledávala je, ale kuchař to vyřešil (Nuže - musí ZZS procházet kontrolou v budovách typu Parlament ČR při zásahu? )

2) Líbí se mi, jak se doktor vyřešil choulostivou situaci odvozem popelářského auta k zástavě novorozence. Když je nabourala dodávka. To nic..

3) Otevřené sanity - bez dozoru co jsem si všiml. Vím, že jinde se sanita zamyká i když je raněný pouze pár kroků od sanity. V Praze předpokládám asi taky a v seriálu je to jen "jako". Tím se uklidním.

4) Placatka v plášti paní doktorky  - už chápu nač jsou v pláštích tak hluboké kapsy! To hodnotím kladně - mně to nenapadlo - vyzkouším! :D

5) Sebevrah na Strahově - KOMEDIE!!! NIC VÍC NEŽ KOMEDIE ...Fotograf - ten mi leze krkem celou dobu. Ptám se - je možné, že při uzavřeném místě, kdy sebevrah je rozhodnut skočit a místo zabezpečují složky IZS jak je vidno - jak je možné, že fotograf prolezl až k mrtvole - co dělala policie???

6)Možná si naběhnu, ale Fanda? (ten bájný řidič s knírkem - Zedníček) on je řidič či záchranář? Já jen, že ho vidím, jak stále řídí a má dokonce na bundě ŘIDIČ - a najednou ho vidím, jak s Janderou a pilotem tvoří tým LZS - pobavilo ...

5.DÍL

1) Zničené pneu od hřebíků – moc se to neřeší teda.

2)Ha! Další zničená sanitka – podle výpočtů už druhá. (první, kdy je trefila dodávka při zástavě novorozence ze 4.dílu). U toho je opět fotograf! Policie je tam opět k velkému cosi smrdutému...

3)Feťáci – opět otevřená sanita (dalo se čekat, že jim tam někdo vleze)! Kord smažky, které hledají co si mohou pustit žílou. Následuje skvělé opuštění pacienta s podezřením na AIM a bravurně zneškodnění dvou feťáků s řádnou nakládačkou. Policie na místě najednou řeší zákony –OPĚT FOTOGRAF NA MÍSTĚ …Policii jsem už několikrát u monitoru vyfuckoval a zanadával. :D 

Inspektor-ka je drsná. Mám tedy dotaz – v reálu pouští takto policie fotografy na místo?

  • Po těchto 5.dílech – nevím proč, ale začínám si dost hodně všímat jak se ztvárňuje postava dr. Bláhy s mou postavou :D

6.DÍL

1) Slečna má problémy – 1.varování za špatně poskytnutou pomoc po telefonu „k horečkám nejezdíme“ a co Bůh nechtěl…byla to meningitida. Blbé…

2) Výjezd na kolapsový stav, stejná operátorka spletla číslo popisné a tak tým RLP bloudí kdesi v paneláku. Následně se to ověří a zjistí se, že mají jet - tam a tam- , že to operátorka spletla. Haummm…tým RLP dorazil cca za 30min. Lékař konstatoval exitus a seběhlo to v dav plný nadávek vůči ZZS a dokonce i rvačkou. Můj „oblíbený“ fotograf opět na místě a fotí ?! Nadávám, fuckuju monitor. To si ho tam nikdo nevšiml ..Vašut je tam opřený o zábradlí …no prostě hrůza!

3) Trest operátorky – bude dezinfikovat sanity :D myslím, že v normálních podmínkách, by to bylo na žalobu a okamžitý padák. Ale možná se pletu.

4) Soudní líčení – celkem zajímavé a dobré. Tam bych nic moc neměl k tomu.

5) Lábus mezi tím běhá s majákem po ulici, kdy si usmyslel záchranu operátorky, která mu volala…To je též na padáka, jelikož opustil pracovní místo v pracovní době bez ohlášení. A tím porušil pravidla. 
Romantická záchranná scéna Lábus vs. Operátorka.

  • Dr. Bláha se opět ztotožňuje s mou osobností - Hodně shodně! :D 

7. DÍL

1) Zarazila mě hned na začátku scénka, kde pan Srstka má hafíka na pracovišti ZZS - nejsem si plně jist, zda by to v reálu šlo. Nic méně je kouzelné koukat jak se pan Lábus snaží o tu chudinku holčinu, která bohužel svou hloupostí sklončila na pozici myčky sanitek. 

2) Inspektorka na LZS - no usmívám se. Postava dr. Bláhy je skvělá, je hezké koukat sám na sebe :D 

3) Ajéje...pitomec na elektrickém vedení. Musím uznat, že aktivace LZS jee perfektní volbou. Palec hore! 
Nic méně dotaz zasahujícího záchranáře otázkou : "Kdo pro něj slaní?" ...mě jednoduše dojala, poněvadž letečtí záchranáři mají hádán několik stupňů kurzů slaňování a tak jim nedělá (tedy neměl by dělat) problém se pro někoho slanit z vrtule či v podvěsu. V podstatě si myslím, že zásah byl dost riskatní, ale dost možná i reálný. Pěkné.

4) Návrat vrtule přes pilotův dům, následuje žárlivá scénka a vrtule krouží s pacientem nad domem...nojo, následuje žalovačka Jandery k panu řídícímu. Nic se nevyřeší no...klasika. Realita?! 

5) Neliba s Janderou u pobodaného mladíka v civilu. Bodná rána do srdce. No na lavičce dech beroucí akce - provedena dezinfekce vodkou a nožíkem provedena thorakotomie a následně přímá masáž srdeční. Pacient přežije, Jandera je hrdina. No...akční scéna, to určitě - chybí mi tam fotograf! Ale reálně si moc nemyslím, že by to vyšlo. 

8. DÍL

1) Holčička sedí někde u silnice a v náručí má sraženého hafíka. Kolem jedoucí posádka RLP - Neliba a Kaderka děvče naloží i se psíkem a odváží jej na veterinu. Tady platí : pro dobrotu na žebrotu. Novinář nezklamal a tak je malér. Pan řídící má důtku :D 

2) Paní s CMP? nevím už, nicméně nádherná komunikace operátorky s pacientkou. Operatoři jsou nedílnou součástí a hrozně šikovní lidé na kterých primárně záleží Váš život. Heh...a ve scénce vidím cyklistu - MUDr. Anatolij Truhlář - vedoucí lékař LZS HK. Zdravím.
Cestou zpět opět Gondon (pilot) staví nad svým domem, kde vidí Bláhovo auto...následuje opětovná žalovačka. Závěr: pilot už nebude létat! ...no...pobavilo. 

3) Blbec si přišel ztěžovat na výjezdové stanoviště za rozbité dveře, které rozbil nejrychlejší řidič záchranky. Škodu samozřejmě zaplatí. Tomuhle i věřím, někteří lidé jsou opravdu idioti a v podstatě zase platí pravidlo: Pro dobrotu na žebrotu. 

4) doktor Bláha nezklamal. :D

9. DÍL

1) Začínáme zásahem k dvou mladíkům co si jednoduše šlihli koksu - u toho je hysterická matka. Na sociální poměry celkem v klidu všichni. Kde je PČR??? 

2) áá..scénka PČR - chycení dealerů - moc fajné. Člověk by nevěřil, že kouká na Sanitku :P 

3) Už jsem snad nedoufal, ale v seriálu konečně máme naší policejní slávu ÚRN. Scénka je o nějakém blbovi - asi politik nebo podnikatel - dosti bohatý, poněvadž si URNU uplatil, a sám na to doplatil, když ho pustili ...ono si šňupat při řízení není zrovna nejlepší a tak to končí autonehodou na křižovatce, kdy tento vlivný muž končí s autem na střeše. Aktivace ZZS paráda, jen zbytečný výjezd poněvadž ten blb si sedí v autě a zapaluje si cigárko...no, vzplanul rychle. 

4) Pán doktor oslavuje a přes veškeré domluvy si krade vozidlo RV..v podnapilém stavu jede na majáky v civilním obleku přičemž samozřejmě bourá. Náhle je tu PČR - to mě pobavilo. Policie je nejrychleji tam, kde je v podstatě nejméně potřebná. Že by tak trošku nárážka? :D  
No doktor samozřejmě dostává padáka...Nashledanou pane doktor. 

5) Násilník v nemocnici. Psychycky labilní týpek si vezme doktorku jako rukojmí....hmmmm...hmmm...Kaderka v roli "Batmana" vše vyřeší ..pozor..bez policie. Chápu, policie má v tomto směru důležitější věci na práci než se postaat o násilníka, který v nemocnici drží rukojmí a vyhožuje zabitím. Kdepak máme ÚRN ? Ta je na toto specializovaná. Ne- na místě jsou bezpečáci :D Usmívám se ..vše končí šťastně ...

10. DÍL

1) No začátek dobré, samé mezilidské blbosti a rozvernosti.

2) Jééé pan Cídler - bude veselo. 

3) Ta holčina z těch garáží co umývá sanity nalezla peněženku - no je v blbé situaci a tak si ji nechá..ono kreditky s PINem je dobrá věc. A tak si to nechá - defacto se dopustila krádeže. Blbka. To bude mít samozřejmě dohru...těším se...

4) Janderu pobodal rozzuřený muslim, při zásahu - no co dělala policie mi není dodnes známo - ale už jsem jaksi pochopil, že policie v tomto seriálu opravdu moc rolí nemá. Musím to tedy překousnout - ach jo. Jéé..dobrý den pane fotograf! 

5) Cídler - no blbéééc. Volá na 155 a hlásí plané poplachy ...celkem hardcore, tohle není nikdy nic dobrého. Poněvadž tím okrádáte ZZS o minuty, které mohou pomoci těm, kteří vážně pomoc potřebují. Ale to známe z TV Nova...

6) Řeší se ta ukradená peněženka, nikdo nic netuší, nikdo nic neví. Holčina si mezi tím užívá a nakupuje - žena no! To já bych to dal na děti. Fakt. Každopádně to co předvádějí ti dva kriminalisté Simir a Tom je k smíchu. Otázky zcela nepřímé, no hrůza, pokud tuto scénku viděl opravdový vyšetřoval z řad SKPV - musel se určitě zasmát. 

11. a 12. DÍL

1) neuvěřitelné, nemám nic... :D 

13. DÍL

1) hromadné neštěstí - to není nikdy nic dobrého. V podstatě nemám nic co by se mi nelíbilo. Ba naopak líbilo. Jen co musím podotknout :P Dr. Kaderka bez jakého koliv vyšetření okamžitě pacienta pod deskou ventiluje ambuvakem. Možná žil? Možná, že rozdýchával mrtvolu - víc nevím. A nikde jsem neviděl policii....je mi smutno. 

2) Fotograf, no to je kapitola sama o sobě. Já jen doufám, že papparazzi v reálu nejsou až tak švihlí! No každopádně na to doplatí, když se vyseká na motorce poněvadž dělá blbiny. Heh, krásně se mu vše vymstilo. Fando díky. Je mi fajn a konečně nacházím smysl karmy. 

3) Kaderka vs. řídicí ZZS - odvolán poté znova primátorem přijat zpět. No chvilková komedie nakonec však zůstane. A ZZS má vlastní administrativní budovu, gratuluji. U proslovu vidím i reálného pana řídícího ZZS HMP. 

4) autonehoda feťáků - pozor - pozor. Doktor se píchl o jehlu - to je postrach v reálu!!! No nakonec dobré, že jo.. žádné HIV. Musím uznat, že komunikace dr. Bláhy se soudním lékařem je nádherná a poukazuje jak soudní lékaři nebo patologové mají smysl pro humor v každé situaci. To osobně velice oceňuji. Závěr je zábavný. Dr. Bláha je bez postižení - cvvrliká blahem ňadro pané kolegyně. No..taky umím být takový, když mi padne kámen ze srdce. 

5) Pes v řece, holčina v řece... Dr. Bláha v řece, akční scénka. Pěkně natočené - to se musí uznat. Ale jinak nic moc. 

6) KONEC

---
Já si neodpustím pár věcí. Mě se ten seriál líbí - hodnotím ho na 70%. Co se týče sci-fi, je to parádní. Reálně však mimo. A to Vám potvrdí každý zdravoťák. A tak je důležité rozlišovat základní poměr TELEVIZE x REALITA. 
Reálně totiž je z 80% výjezd k pomoci seniorům a zbytek jsou dopravní nehody, akutní stavy atd. Navíc je toho spoustu a to bych tu nechtěl rozepisovat. 
Upřímně jsem rád, že máme v naší zemi záchranku, která má své postavení a svůj respekt a to po celém Česku. Není to jednoduchá práce, je to dřina, na kterou né každný má. A není to jen o lékařích, je to o všech co se podílí na ZZS  - prvotně operátoři, kteří jso ti první co Vám pomůžou, následně teprv záchranář/lékař. A toho je dobré si vážit. Jsem pyšný, že v naší zemičce máme skvěle organizovanou ZZS bez ohledu na nějaké problémy. Ty jsou všude. 
Závěrem mě prosím neutlučte za mojí názornost. Děkuji. 
PS: Sanitkový maraton jsem přežil! :) 

Autor: Vojtěch Fišera | pondělí 2.12.2013 21:15 | karma článku: 13,08 | přečteno: 1785x
  • Další články autora

Vojtěch Fišera

ŽENY

„Kdo víno má a nepije, kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl.“

27.10.2022 v 18:00 | Karma: 8,22 | Přečteno: 249x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Fišera

Nepojmenovaná

Důvod, proč se Nepojmenovaná jmenuje Nepojmenovanou je v podstatě nepodstatný. Avšak důležité na tom je, že kdyby byla Pojmenovanou, ztratila by originalitu, které se to týká. A v tom je to pravé Nepojmenované kouzlo.

25.8.2019 v 19:50 | Karma: 8,70 | Přečteno: 302x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Fišera

Ticho

„Měli bychom se spíš ztišit, nežli řvát. Čím míň řvounů, tím líp nám bude. Až uslyšíme ticho, tak poznáme sami sebe.“

25.8.2019 v 16:30 | Karma: 11,25 | Přečteno: 221x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Fišera

Narozen(i)Nová II.

„Já narozeniny neslavím. Ten den se pro mě nijak neliší od ostatních. Každý den je den narození. Vstáváte ráno a všechno je svěží. Důležité však je, že ten nový den vám musí přinést radost.“

11.5.2019 v 18:20 | Karma: 10,33 | Přečteno: 203x | Diskuse| Poezie a próza

Vojtěch Fišera

Na dlaních

„Skutečná láska se nikdy nevyčerpá, a když se obrátíš k té pravé studni, bude tím štědřejší, čím více z ní budeš pít.“

17.2.2019 v 18:44 | Karma: 13,57 | Přečteno: 181x | Diskuse| Poezie a próza
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 91
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 790x
poezie - žije?! 
 

"Jediný způsob jak si koupit lásku - je koupit si psa"